Képgaléria

Szeretettel várjuk ősszel is a csoportokat!

2024. szeptember 02.

Szeretettel várjuk ősszel is a csoportokat!

Parkunkban a becsengetés után sem áll meg az élet: testközelből megismerhető flóránk és faunánk, valamint a köré épülő foglalkozásaink révén egyedülálló lehetőséget biztosítunk az élővilággal kapcsolatos ismeretszerzésre és a környezettudatos szemlélet élményszerű elsajátítására. A Nemzeti alaptantervhez és az Óvodai nevelés országos alapprogramjához illeszkedő megújult zoopedagógiai kínálatunk minden korosztályra és számtalan választható tematikára kiterjed, ráadásul nemcsak rendhagyó tanórára vagy tanórán kívüli foglalkozásra, hanem vidámparki élményekkel együtt akár egész napos osztálykirándulásra is foglalható időpont a zooped@zoodebrecen.hu emailcímen és a +36 30 355 5370-es telefonszámon.

 

Élménypedagógiai csomagajánlat – 3200 Ft/fő (10 főnként 1 kísérő számára díjmentes a belépés)
- állatkerti belépés
- választható csoportos zoopedagógiai foglalkozás
- fejenként 1 db, tetszőleges vidámparki játékgépre felhasználható kupon

 

Osztálykirándulás csomagajánlat – 5500 Ft/fő (10 főnként 1 kísérő számára díjmentes a belépés)
- állatkerti belépés
- választható csoportos zoopedagógiai foglalkozás
- korlátlan vidámparki játékgép-használat

tovább »

Egy szelet Ázsiát hozunk a Nagyerdő szívébe a Kínai Őszközépünnepen és Pandanapokon!

2024. szeptember 03.

Egy szelet Ázsiát hozunk a Nagyerdő szívébe a Kínai Őszközépünnepen és Pandanapokon!

Szeptember 14. és 15. között első alkalommal rendezzük meg a Debreceni Egyetem Konfuciusz Intézetével közösen a Kínai Őszközépünnepet és Pandanapokat, melynek célja, hogy a nagyközönség mélyebben megismerhesse Ázsia és azon belül különösen Kína természeti csodáit, kultúrtörténetét és hagyományait.

 

A rendezvény során interaktív bemutatókon többek között Mei, az idén már első születésnapját ünneplő vöröspanda kölyök első napjairól mesélnek majd gondozói, de Ázsia élővilágának egyéb jeles képviselőit – például észak-kínai leopárdjainkat, ázsiai oroszlánjainkat és fehérkezű gibbonjainkat is láthatjátok akció közben. A kis pandák bemutatásában és tenyészprogramjával kapcsolatban egy 10 éves sikertörténetet tudhatunk maga mögött, és ennek folytatása lehet a nagy testvér bemutatása. Ezt a törekvést jelzi előre a CATL Debrecen felajánlásából származó, a Virágkarneválon nagy népszerűséget szerzett virág panda család installációja, amelyet október közepéig csodálhattok meg a vörös pandák szomszédságában.

 

A rendezvény számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket. A kreativitást kedvelő látogatók részt vehetnek a Pandakuckó kézműves foglalkozásain, illetve interaktív élményfestés keretében közösen alkothatnak egy kiállítható művet. Emellett a Panda mozi varázslatos természetfilmekkel várja az érdeklődőket, amelyek segítségével még közelebb kerülhetnek Ázsia lenyűgöző élővilágához. Szeptember 14-én, 15:00 és 21:00 között a Konfuciusz Intézet munkatársai és a Debreceni Kínai Hallgatói Szövetség önkéntesei tartanak zenés-táncos bemutatókat hagyományos kínai öltözetben és hangszerekkel.

 

A Kínai Őszközépünnepen és Pandanapokon állatkerti belépővel minden programelem díjmentesen látogatható.

tovább »

Tamarin-frigyre készülünk!

2024. augusztus 28.

Tamarin-frigyre készülünk!

Az Állatkertek Éjszakája közeledtével újabb különleges lakók érkezéséről és új tenyészcsapat létesítéséről adhatunk hírt, miután nemrég két fiatal nőstény aranykezű tamarint fogadtunk a franciaországi Vallée des Singes-ból. A jövevények már birtokba vették a hímünkkel közös bemutatójukat a Trópusi házban, ahol ti is megcsodálhatjátok őket. Reményeink szerint a faj a közeljövőben ismét sikeresen szaporodhat majd a Nagyerdő fái alatt.

 

Többi lakónkhoz hasonlóan az aranykezű tamarinok is várják az önzetlen tiszteletbeli nevelőszülők jelentkezését. A jelképes örökbefogadás nekik sok-sok örömet, nekünk pedig hatalmas segítséget jelentene.

tovább »

Bébibumm színpompás légi akrobatáinknál!

2024. augusztus 29.

Bébibumm színpompás légi akrobatáinknál!

Az Állatkertek Éjszakája közeledtével nemcsak új lakók érkezéséről, hanem utódok világra jöveteléről is hírt adhatunk, a héten ugyanis végre kirepült a családi fészekből az a három kék-sárga arafióka, akik az elmúlt három hónapot a kulisszák mögött töltötték szüleik gondoskodása mellett. A felnőttektől már csak rövidebb farktollaik és sötét szemük alapján megkülönböztethető, egyelőre ismeretlen nemű jövevények teljesen önállóvá legalább 6 hét múlva válnak, de már most megtekinthetitek a teljes családot a papagájröpde-soron.

tovább »

Új bemutatós állatokkal, kéknyelvű szkinkekkel gyarapodott a Zookuckó!

2024. szeptember 05.

Új bemutatós állatokkal, kéknyelvű szkinkekkel gyarapodott a Zookuckó!

Újabb, korábban sosem tartott faj érkezéséről adhatunk hírt, miután öt kéknyelvű szkink érkezett hozzánk augusztus 22-én a franciaországi Espace Zoologique Exoticamis-ből. A jövevények már birtokba vették terráriumukat a Zookuckóban, ahol hétköznap az iskolás és óvodáscsoportoknak tartott foglalkozásainkat színesítik, hétvégente pedig a nagyközönség előtt mutatkoznak be gondozói ismeretterjesztés keretében.

 

Többi lakónkhoz hasonlóan a kéknyelvű szkinkek is várják az önzetlen tiszteletbeli nevelőszülők jelentkezését. A jelképes örökbefogadás nekik sok-sok örömet, nekünk pedig hatalmas segítséget jelentene.

tovább »

Párt kaptak a sivatagi rókák!

2024. augusztus 22.

Párt kaptak a sivatagi rókák!

Az augusztus 30-i Állatkertek Éjszakája közeledtével újabb különleges és régóta várt lakó érkezéséről adhatunk hírt, miután augusztus 9-én egy fiatal nőstény sivatagi róka érkezett hozzánk. A tízhónapos, de már ivarérett jövevény és a 2017 óta nálunk élő két hím egyike reményeink szerint tenyészpárt alkot, és végre a Nagyerdő fái is szaporodhat majd ez a közönségkedvenc faj az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében. A sivatagi rókákat fokozatos összeszoktatásuk alatt is megtekinthetitek a Kisragadozóház kifutórendszerében akár az augusztus 23-i utolsó nyári Esti Séta alkalmával is!

tovább »

Szülinapozz élménydús környezetben!

2024. augusztus 08.

Szülinapozz élménydús környezetben!

Tudtad, hogy a 18 év alatti születésnaposoknak biztosított díjmentes belépés mellett születésnapi programcsomagot is kínálunk, amely igény szerint különterem-bérlést, szakvezetést vagy szezonban akár vidámparki kalandokat és állatbemutatót is magában foglalhat? Sőt, egész évben foglalható új exkluzív rendezvényhelyszínünk, a Samburu panorámaterasz, ahol hazánk egyetlen recészsiráf-családjának közvetlen szomszédságában ünnepelhetsz!

 

Részletek és foglalás

tovább »

Egy évnyi korlátlan kaland vár Debrecen-kártyáddal kedvezményesen!

2024. július 31.

Egy évnyi korlátlan kaland vár Debrecen-kártyáddal kedvezményesen!

Ne feledjétek, hogy Debrecen Városkártya-birtokosként - akár a 6-14 éves debreceni diákok számára idén tavasztól díjmentesen kiváltható Junior Városkártyával - immár nemcsak Sétáló-, hanem a még korlátlanabb Élmény- és VIP-bérleteteket is 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatjátok meg pénztárainkban!

 

Az Élménybérlet a megváltásától számítva 365 napig korlátlan számú belépést biztosít Parkunkba, ezenfelül a vidámparki szezonban korlátlan játékgép-használatra is jogosít normál nyitvatartási időben. A VIP bérlet mindemellett magában foglalja a külön belépős rendezvények belépődíját és a sorban állás nélküli bejutás lehetőségét is, így birtokában minden kalandot átélhettek, amit a következő egy évben tartogatunk.

tovább »

Magyarországon egyedülálló Mangrove ökoszisztéma bemutatót építünk!

2024. július 30.

Magyarországon egyedülálló Mangrove ökoszisztéma bemutatót építünk!

Örömmel tesszük közzé "A titokzatos mangrove - avagy a vízben álló erdők élővilága" c. kiállítás látványtervének részletét, melynek kivitelezése a terveink szerint ősszel veszi kezdetét a Pálmaházban és számos ritka- és veszélyeztetett állat- és növényfajt mutat majd be.

 

De mi is az a mangrove?
A mangrove ritka és látványos ökoszisztéma a szárazföld és a tenger határán. Ez a rendkívüli ökoszisztéma világszerte hozzájárul a tengerparti közösségek jólétéhez, élelmezésbiztonságához és védelméhez. Támogatják a gazdag biodiverzitást, és értékes kerti élőhelyet biztosítanak a halak és rákfélék számára. A mangrove egyfajta természetes tengerparti védelemként is szolgál a viharhullámok, szökőár, a tengerszint emelkedése és az erózió ellen. Talajuk rendkívül hatékony szén-elnyelő, hatalmas mennyiségű szenet köt meg.

 

A mangrovefajok azonban háromszor-ötször gyorsabban tűnnek el, mint a teljes globális erdőpusztulás, ami komoly ökológiai és társadalmi-gazdasági hatásokkal jár. A jelenlegi becslések azt mutatják, hogy az elmúlt 40 évben a mangrove borítottság megfeleződött.

tovább »
Honlapkészítés Honlapbirodalom
Oroszlán